Katinka Soemers Therapie en Coaching

Seksuele problemen

seksuologie therapie katinka soemers Alkmaar

Vraag hulp!

Zowel mannen als vrouwen kunnen seksuele problemen hebben. Veel voorkomende seksuele klachten bij vrouwen zijn: Pijn bij het vrijen, geen zin hebben om te vrijen of geen orgasme kunnen krijgen. Veel voorkomende klachten bij mannen zijn: pijn bij het vrijen, erectie problemen of te snel klaar komen. Daarnaast komt het voor dat mensen een seksverslaving hebben ontwikkeld. Er is sprake van een seksverslaving als de persoon zelf ervaart dat hij of zij vaker dan gewenst bijvoorbeeld naar porno kijkt, masturbeert of andere seksuele handelingen verricht, waarbij hij of zij het gevoel heeft dat het eerder dwangmatig gebeurt dan dat er nog in vrijheid gehandeld wordt en plezier wordt beleefd aan de seksuele activiteit.
Alle genoemde klachten hebben impact op zowel individueel- als relationeel niveau en zijn in de meeste gevallen goed te behandelen. De moeilijkste stap is de eerste stap: Hulp vragen.

Hoe ziet een behandeling met betrekking tot seksuele klachten eruit?

Je komt alleen of met je partner voor een intake. Tijdens het intake gesprek wordt duidelijk wat je klachten zijn en zal ook duidelijk worden hoe een eventuele behandeling eruit zal zien. Een behandeling bestaat altijd uit een combinatie van inzicht gevende gesprekken en psycho-educatie in combinatie met oefeningen die je thuis zelf kunt doen.
Soms hebben seksuele klachten hun oorsprong in nare gebeurtenissen in je voorgeschiedenis.
Als dat het geval is zal aan deze gebeurtenissen aandacht worden besteed. Het doel hiervan is de pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden te verwerken zodat ze niet langer of minder invloed hebben op je ervaringen in het heden. Vaak denken mensen met seksuele problemen dat ze de enige zijn, ze schamen zich en durven er niet over te praten. Dat is jammer en echt niet nodig.

Informatie of Inschrijven

Individuele Therapie
Relatietherapie
Groepstherapie
Seksuele Problemen